Rod Stewart u Zagrebu

Image result for Rod Stewart u ZagrebuBritanski pop i rock glazbenik Rod Stewart rođen je 1945. u Londonu. Glazbom se bavi već od početka 1960-tih kada postaje članom nekoliko rock glazbenih sastava. Tek s bendom Faces postiže zapažen uspjeh, poglavito zahvaljujući boji njegova glasa i blues repertoaru. Od 1969. počinje izdavati samostalne albume. Prva pjesma s kojom je dospjeo do prvoga mjesta na top listama Velike Britanije i SAD-a bila je “Maggie May”. Uslijedili su i drugi hitovi: “Sailing”, “Da Ya Think I’m Sexy?”, “Baby Jane”. Od 1994. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame – Rock kuću slavnih. Za doprinos glazbi dobio je 2007. godine Orden Britanskog carstva. Izdao je 39 albuma i na desetke singlova.

Kod zagrebačke, ali i uopće hrvatske publike pa i šire, kao velika vijest je odjeknula najava koncerta 73-godišnjeg Roda Stewarta u veljači u zagrebačkoj Areni. To je bio prvi put da Rod Stewart nastupa u Zagrebu, a koncert je uslijedio u sklopu turneje odmah nakon gradova Milana i Budimpešte. Ovaj poznati glazbenik održao je dvosatni koncert koji će publika dugo pamtiti. Do kraja ispunjenu dvoranu s oko dvanaest tisuća posjetitelja ispunio je predivnom atmosferom. Organizatori ga hvale da nije bio prezahtjevan u traženjima i spominju da je za produkciju koncerta ovakvog kalibra došlo čak trinaest šlepera s opremom!

Vjerojatno će i Rod Stewart ući u naše ovoljetne turističke statistike, jer je nakon koncerta najavio povratak u Hrvatsku s obitelji i ljetovanje na našem Jadranu – planiraju jedriti duž hrvatske obale. Kulturni turizam kao jedan od specijaliziranih oblika turizma u sebi sadrži i glazbene koncerte, pa je svakako pojava svjetskih zvijezda na hrvatskim pozornicama dobro došla. U razgovoru prije navedenog koncerta s voditeljem jedne radijske postaje rekao je da ga uz Hrvatsku veže i činjenica da mu je sin u vezi s Hrvaticom, a kao strastveni nogometni fan prati i uspjehe hrvatskih nogometaša.