O nama

Dobrodošli na službenu stranicu projekta “Arsen, Čovjek kao ja”. Naša misija je očuvanje i promocija bogate kulturne i glazbene ostavštine jednog od najvećih hrvatskih umjetnika, Arsena Dedića. Kroz niz pažljivo osmišljenih događanja, radionica i koncerata, nastojimo približiti Arsenov opus novim generacijama te obogatiti kulturnu ponudu Šibenika.

Dvodnevni program u Šibeniku: Slavimo život i djelo Arsena Dedića uz bogatu kulturnu ponudu

Fotka 8

Naš dvodnevni program održava se 12. i 13. srpnja i uključuje raznolike aktivnosti na atraktivnim lokacijama diljem Šibenika. Program obuhvaća dječje radionice crtanja, panele o Arsenovom utjecaju na glazbu, te koncerte na otvorenom s poznatim umjetnicima poput Matije i Lu Dedića, Gibonnija, Matije Cveka, Saše Lošića Loše, Zorana Predina i Amire Medunjanin.

Projekt organiziraju Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas, uz podršku Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Tvrđave kulture Šibenik. Naš glazbeni producent je Nikša Bratoš, a svi događaji na lokacijama u gradu su besplatni i otvoreni za javnost, s ciljem da svi zainteresirani mogu uživati u bogatoj kulturnoj ponudi. Ulaznice za koncert na Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti u sustavu Eventim.

Kroz ovaj projekt, želimo odati počast Arsenu Dediću, čije su pjesme i skladbe ostavile neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti Hrvatske i šire. Pozivamo vas da nam se pridružite u slavlju njegovog života i djela, te da zajedno uživamo u vrhunskoj glazbi i umjetnosti.

Naš tim

Ana Radišić

Osobno je ovo za mene jedan od najdražih projekata u karijeri. “Arsen, Čovjek kao ja” s moje strane je “hvala” najdražem gradu djetinjstva kao i autoru koji je zaslužio da ga slavimo glazbom i umjetnošću na najvišoj mogućoj razini. Sva znanja i iskustvo koje imamo te ljubav prema glazbi ćemo se potruditi dati publici u Šibeniku koji je kao takav najljepša moguća pozornica“.

Mislav Donaj

„Kako bi Arsen rekao: ‘Ne može strah biti temelj u životu, nego hrabrost’ mi se čini kao prvi razlog zašto smo ovo pokrenuli. Ušli smo u projekt s puno više travarice i bevande nego Excela. Jer dužni smo to napraviti. I zbog njega, a i zbog svih koji bi sudjelovali da mogu, od Gine Paolia, Montena, Štulića, Balaševića do Sergia Endriga ili Okudžave. A zato jer ‘mali narodi trebaju samo velike pjesnike…’. A on je naš Cohen i naš Brel. Moramo to čuvati.

Joško Lokas

„Za Arsena sam puno prije znao i slušao ga nego što sam ga istinski čuo i prepoznao. U tekstovima koje je pisao bio je oštar, sjetan, ciničan, emotivan, zagonetan, nježan, grub i tako potrebno životno iskren. Poigravao se riječju nevjerojatnom lakoćom, a mi smo mu se puštali da nas zavede. Prepustit ćemo mu se i u ovih 48 sati koji su pred nama jer je to mali dio onoga čime nas je zadužio i što moramo čuvati kako bismo i onima koji dolaze i slušaju ga, omogućili da ga i čuju. Šibenikom će 12. i 13. srpnja pričati i pjevati Arsen, a mi ćemo uživati jer ono sve što znamo o njemu u dvije riječi sve bi stalo kada pričali bi mi“.